Markant is het centrum voor mantelzorg. Wij zetten vrijwilligers in om mantelzorgers te ontlasten. ‘Ik ga ervan uit dat Peter straks weer zijn eigen boontjes dopt’.

Voormalig advocaat Carl (71) is vrijwillige coach sociaal werk bij Markant. Hij helpt Peter (51) bij het ordenen van zijn post en het betalen van rekeningen. Ook gaat hij mee naar instanties om Peter bij te staan in zijn worsteling met de soms taaie bureaucratie. Carl: ‘ik haal voldoening uit het feit dat ik iemand help zijn leven weer op de rit te krijgen’. Naast Carl zijn er nog 630 vrijwilligers die zich voor een ander inzetten.
Onze vrijwilligers komen één of twee dagdelen per week thuis bij mensen die zorg nodig hebben. Voor gezelschap, om samen iets leuks te ondernemen of om te helpen met administratie- en regelzaken. Zowel overdag, ’s avonds en in het weekend.

De vrijwilligers worden ingezet bij volwassenen en kinderen die langdurig ziek zijn of een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben, bij mensen met dementie, jonge moeders met een licht verstandelijke beperking en bij mensen in de laatste levensfase. Ook is er de mogelijkheid voor thuiswonende kinderen met een beperking, om maandelijks een weekend te logeren of een dagje te spenderen bij een logeergezin.

Elke dag helpen we , samen met onze vrijwilligers, Amsterdammers om de zorg vol te houden. We maken contact, gaan in gesprek en zoeken naar nieuwe oplossingen.
Samen zijn we Markant!

50 ontvangen | nog 0 kaarten nodig

Wie geeft