Voor wie is OOG geschikt?

OOG is geschikt voor bezoekers vanaf 16 jaar. De minimale lengte om in OOG te kunnen plaatsnemen is 1.20 meter en het maximaal gewicht per bezoeker is 120 kilogram.

Om plaats te kunnen nemen in OOG is het nodig dat bezoekers in staat zijn om zelfstandig de 5 treden van de installatie te beklimmen. Daarnaast verschillen de gebouwen met betrekking tot toegankelijkheid voor mindervaliden. Die informatie vind je hier.

Wat zijn de openingstijden van OOG Amsterdam?

OOG Amsterdam is op beide locaties vrijwel dagelijks geopend. De meest actuele informatie over de beschikbare tijden, kun je vinden als je bij ‘tickets’ doorklikt en een locatie uitkiest.

Hoe lang duurt een bezoek aan OOG?

Een bezoek aan kunstinstallatie OOG duurt 20 minuten. Zorg dat je in ieder geval 5 minuten van tevoren aanwezig bent en houd ook rekening met 5 minuten na de ervaring in de installatie.

Welke kleding trek ik aan voor mijn bezoek?

De audiovisuele ervaring in OOG Amsterdam is het allermooist wanneer je donkere of zwarte kleding aantrekt. Met lichte kleding is de kans groot dat je jouw eigen reflectie ziet in het scherm. Dat is minder mooi. Mocht je geen donkere of zwarte kleding hebben, dan hebben we bij de installatie ook een zwart overhemd beschikbaar om aan te doen.

Wat is de prijs van een kaart voor OOG?

Een kaartje voor OOG kost € 12,50 (incl. BTW).

In enkele stappen koop je online snel en makkelijk kaarten voor OOG. Ons sociale kaartsysteem is gebaseerd op de pay-it-forward (geef het door) gedachte. Wij vragen alle bezoekers van OOG om naast hun eigen kaartje ook een kaartje te kopen voor een ander. Dan betaal je dus iets meer.

Met jouw bijdrage kunnen we de OOG ervaring cadeau doen aan bijzondere Amsterdammers die zich inzetten voor de stad en aan Amsterdammers die zonder jouw steun anders niet zo snel naar OOG zouden (kunnen) gaan.

Zo willen we zorgen dat zoveel mogelijk verschillende mensen de ervaring kunnen beleven en er door middel van sociale doorgeef-acties nieuwe ont-moetingen in de stad ontstaan. Zo wordt OOG ook een sociale installatie.

In welke periode hangt OOG in Amsterdam en waar?

OOG Amsterdam hangt van 18 t/m 16 september aan A Lab en van 24 september t/m 21 oktober aan Pakhuis de Zwijger. Lees hier meer over de locaties en toegankelijkheid.

Hoe koop ik kaarten voor OOG?

Via deze website zijn kaarten voor OOG te koop. Om online kaarten te kopen heb je een geldige creditcard of Ideal-internet bankieren nodig. Ook heb je een geldig e-mailadres nodig om een e-mail te ontvangen met daarbij het ticket.

Hoe boek ik een bezoek aan OOG in met een vouchercode?

Om met een code een bezoek in te plannen volg je de volgende stappen:

 1. Klik in het menu op ‘Tickets’
 2. Klik op de locatie die je wilt bezoeken
 3. Gebruik de pijltjes op de agenda om door de maanden te navigeren
 4. Selecteer de gewenste datum
 5. Selecteer de gewenste tijd
 6. Vul bij ‘Heb je een voucher?’ de vouchercode in. Voer hieronder ook je naam en telefoonnummer in.
 7. Klik op ‘Boeken’ en voer je e-mailadres in. Je ontvangt nu je kaartje via email.

Let op: Een bezoek is alleen geldig als je via deze stappen de code hebt omgezet in een kaartje met een tijdslot. Een bezoek aan OOG is alleen mogelijk op het geboekte tijdstip met een uitgeprint kaartje.

Hoe ziet het bestelproces voor kaarten eruit?

In enkele stappen kun je snel en makkelijk kaarten voor OOG kopen.

 1. Klik in het menu op ‘Tickets’.
 2. Je gaat nu eerst tickets kopen voor jouw bedrijf, organisatie of voor jezelf.
 3. Klik op de locatie die je wilt bezoeken.
 4. Gebruik de pijltjes op de agenda om door de maanden te navigeren.
 5. Selecteer de gewenste datum.
 6. Selecteer de gewenste tijd.
 7. Boek verschillende data en tijden voor verschillende personen.
 8. Klik op ‘Boeken’
 9. Kies het aantal kaarten dat je aan de ander geeft en selecteer de organisatie via wie je de kaarten weg wilt geven. Als je niet wilt kiezen is er de optie om aan te geven dat wij de kaarten mogen verdelen onder de ontvangende partijen.
 10. Controleer jouw bestelling in het overzicht.
 11. Voer jouw gegevens in om de bestelling compleet te maken.
 12. Kies uit een van de betalingsmogelijkheden zoals iDeal of creditcard.
 13. Je wordt nu naar de betaalpagina van de gekozen bank geleid en kunt jouw bestelling afronden.
 14. Na afronding van de betaling ontvang je de tickets via e-mail.
Kan ik een factuur ontvangen bij bestellen kaarten?

Ja, het is mogelijk om een factuur van de bestelling te ontvangen, bij het invullen van de factuurgegevens kan worden aangegeven of je een factuur wilt ontvangen. Die sturen we dan per e-mail toe.

Wat is het verschil tussen een voucher en een kaart?

Als je een voucher hebt, dan heb je in een vroeg stadium kaarten gekocht. Eerder dan het moment dat alle tijdslots voor een bezoek aan OOG op de website staan. Op de vouchers staan tegoedcodes waarmee je jouw bezoek kunt inplannen. Wij laten je van tevoren weten wanneer de definitieve data, tijden en locaties bekend zijn. Op dat moment kun je (nog voordat de reguliere kaartverkoop begint) een tijdslot kiezen bij jouw favoriete OOG.

Zijn kaarten alleen online te koop?

Kaarten zijn alleen online te koop. Heb je geen e-mailadres of geen mogelijkheid tot online bankieren en wil je toch kaarten kopen? Geef dit aan via het contactformulier op deze website en laat je telefoonnummer achter zodat wij contact met je kunnen opnemen.

Hoe lang is mijn voucher geldig?

Je kunt vouchers inwisselen tot aan de laatste dag van het project, maar doe het zo snel mogelijk. Vanaf het moment dat de voorverkoop van vouchers is geëindigd en de kaartverkoop van tickets begint, kunnen we niet meer garanderen dat je jouw voucher kunt inwisselen voor een plaats in de installatie.