Breitner Academie

Bij de Breitner Academie houden we van kunst, maken we kunst en zijn we gedreven om anderen kunst te laten ervaren. Door kunst te maken, erover te vertellen, te schrijven of te onderwijzen. Met een locatie in Amsterdam-Noord is het logisch dat we deel uitmaken van de creatieve industrie die dit stadsdeel zo uniek maakt.

De Breitner Academie leidt mensen op tot docenten beeldende kunst en vormgeving die in staat zijn een verbinding te leggen tussen kunst en samenleving. Studenten doen tijdens hun opleiding ervaring op buiten de muren van de academie, in echte situaties die ze later in het beroepenveld ook tegen gaan komen. Onze keuze om samen te werken met kringloopwinkel De Lokatie komt hieruit voort; wij zien hen als een belangrijke organisatie om mensen samen te brengen (social design). Daarnaast krijgen alle eerstejaars studenten die in september aan de opleiding beginnen een kaartje voor OOG.

De Breitner Academie participeert in OOG omdat het concept van OOG aansluit bij ons doel om mensen te verbinden via kunst en hen mee te nemen in de bijzondere ervaring van het (leren) kijken.

Meer weten over de opleiding en de activiteiten van de Breitner Academie?
Ga naar de website: breitneracademie.nl en volg ons op facebook @BreitnerAcademie

Fotocredits: Thomas Lenden.
Titel van de foto: Project Kunst en Omgeving Breitner Academie, met student Boris Lyppens.

 
Gaf op 19 juni 50 kaarten